Eia Uus: kukkel. “Eluisu”

Juba kuu aega on inimesed ümberringi vastlakukliekstaasis. Mulle väga meeldib, et vastlapäeva tähistatakse (mõnel aastal langeb see mu sünnipäevale). Sel aastal tuli täna isegi värske lumi maha!

“Eluisu” on Eia Uusi kolumn elust, ilust, toidust ja armastusest.

Mulle tundub, et mõni aeg tagasi oli vastlapäev veidi unustuse hõlma vajumas: hommikul sooviti raadios pikka liugu ja sööklas (peene nimega – bistroo) pakuti sel puhul päevatoiduna hernesuppi. Aga nüüd on vastlad veninud ameerikalikult pikaks pühaks: vähemalt kaks nädalat on vastlakuu puhul menüüdes aukohal hernesupp ja kuklimaania on saavutanud vaimustavad mõõtmed – 30 päeva on täitsa normaalne vastlakukleid müüa, instagrammida jne. Mulle ei meeldi, kui võõrast Halloween’i käiatakse kuu aega, (ostumaanilisi) jõule isegi kaks kuud, aga see on päris sümpaatne, et rahvapärimuslikku tähtpäeva niiviisi laiendatakse.

Tags:

One response

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Latest Comments